fw-1

Zonnepanelen

Installatie en herplaatsing

fw-1

Service

Vakmanschap

fw-1

Vloer isolatie

Professioneel aangelegd !

Vloerisolatie

Tonzon vloerisolatie
 

Voor een gezond binnenklimaat begin je bij je vloer, ons vloerisolatie systeem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Ook als er onder de vloer een koude garage (drive-in woning) of kelder zit en zelfs als er nauwelijks een kruipruimte aanwezig is. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen “Pur” of “piepschuim” zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer na-isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat. Tonzon thermosheets onderbreekt namelijk de warmtegeleiding. Minder vocht in uw kruipruimte zorgt voor drogere lucht in uw huis waardoor huismijt minder kans krijgt, huismijt gedijt namelijk goed bij een hoge luchtvochtigheid.

Ervaringen wijzen uit dat klachten voortkomend uit astma, huismijtallergeen en reumatische aandoeningen enorm afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

stappenplan aanpak van de kruipruimte

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit kruipruimtebodem en het isoleert de vloer. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is deze droger.

De eerste stap is het afsluiten van de kruipruimtebodem.

Uw kruipruimtebodem, vaak zand of klei afdekken met Bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van de natuurlijke radioactieve radongas uit de bodem tegen. En tenslotte zorgt de Bodemfolie ook nog eens voor een schone, prettige werkvloer. Ook in kruipruimtes die droog lijken, adviseren wij bodemfolie toe te passen. Een niet-geïsoleerde vloer laat namelijk veel warmte door. Die warmte zorgt voor verdamping van vocht in de kruipruimte. Na de vloerisolatie houdt die warmtestroom echter op, waardoor de bodem na een aantal jaren toch nat kan worden. Dit kan echter geen kwaad omdat het vocht onder het bodemfolie blijft. Heeft uw in sommige periodes veel water onder de vloer dan brengen wij eerst noppenfolie aan waar het bodemfolie op kan drijven.

Stap twee.

De onderzijde van uw vloer isoleren met de Thermoskussens die tussen de houten balken of met pluggen worden bevestigd aan uw betonvloer.

Met speciale wokkelschroeven kunnen wij nu ook uw met Pur of piepschuim geisoleerde vloer na-isoleren

De achterliggende gedachte van de vloerisolatie met Thermoskussens is te vergelijken met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer. De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger en op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. S’nachts als de thermostaat lager staat- kan de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer worden. Je kunt gerust spreken van een passieve vloerverwarming.

Een gasbesparing van 20 % is te verwachten als u een normale vloer hebt, bij vloerverwarming loopt dit gemakkelijk op naar 40% omdat de verwarming dan s‘nachts lager gezet kan worden en de vloer veel sneller reageert.

Bij deze berekening is dan nog geen rekening gehouden dat u met Tonzon een korter stookseizoen heeft. Uw verbruik kan dus nog verder dalen.

Maak van je radiator een hoog rendement radiator

Uw radiator straalt warmte uit, niet alleen naar de kamer maar ook naar de muur en gevel daarachter. Dat is jammer want veel warmte verdwijnt zo naar naar buiten. TONZON heeft een nieuw type radiatorfolie ontwikkeld die onzichtbaar weggewerkt achter op de radiator zelf kan worden geplakt, in plaats van op de muur. Deze TONZON HR radiatorfolie en is een stuk effectiever en efficienter dan de oude folie die op de muur moest worden vastgezet. Dat maakt dat de toepassing ook bijzonder geschikt voor uw woonhuis, kantoren, scholen en overheidsgebouwen. Bekijk het onderstaande filmpje en zie hoe eenvoudig het aanbrengen gaat. Het filmpje gaat over in een infraroodfilmpje dat laat zien wat het effect is op de achtergelegen muur wanneer slechts een deel van de radiator van HR-folie wordt voorzien. Dit effect kunt u overigens ook met uw blote hand voelen.